Så blir ditt företag framgångsrikt!

Står du i startgroparna för att starta eget? Kanske har ditt företag varit igång ett tag men inte riktigt fått spinn på affärerna? Vi har listat våra bästa tips för hur du får din verksamhet att utvecklas och bli lönsam.

Som ett företag med kunder i alla olika storlekar över hela landet, har vi kontakt med både mer och mindre framgångsrika företag. Efter att ha samlat ihop våra egna och våra kunders problem och lösningar kan vi nu ge dig riktigt bra tips för hur du kan bli framgångsrik.

Boomrs företagartips:

Jobba med något du tror på och gillar att göra!
När jobbet slutar vara ett jobb och istället blir en intresse brukar det mesta falla på plats. Att drivas av lust och vilja istället för rädsla kan vara avgörande för om du lyckas eller inte. I vissa fall kan det vara svårt att älska produkten eller tjänsten i sig, dock enklare att hitta delmoment så som ledarskap, kundhantering eller försäljning som intresserar.

Jobba preventivt!
Genom att förebygga eventuella problem och planera för det värsta, kan du vara redo när svårigheterna uppstår. Detta gäller framförallt ekonomin och juridiken. Se till att nödvändiga dokument och avtal är upprättade och ha en buffert för oväntade utgifter. I många fall kan det också vara smart att använda sig av kreditupplysningar.

Agera inte bank!
Pengar är något som många har svårt att prata om. När det dessutom handlar om en skuld du har att driva in kan det vara ännu svårare. Att sätta kundnöjdhet framför likviditet och kassaflöde är därför alldeles för vanligt. Hade du velat ligga ute med pengar, hade du startat en bank. Var inte rädd för att använda dig av en inkassotjänst, men välj partner med omsorg.

Skaffa intressenter redan innan du startar igång!
Att försäljning är A & O inom företagande är nog ingen överraskning. Det spelar ingen roll att du har en fantastisk produkt om du inte har någon som köper den. Genom att leta reda på potentiella kunder eller till och med skaffa beställningar innan du startar igång hjälper både ditt självförtroende och din likviditet.

Värdera din tid!
Att lära sig om Time Management är välinvesterat. När du ökar effektiviteten och får mer gjort på kortare tid gynnas givetvis företaget, men medför också att arbetsdagen blir roligare och mindre påfrestande för dig. Du själv väljer vad du gör med tiden som blir över!

Skilj på utgifter och investeringar!
Som företagare blir man överöst av erbjudanden om både det ena och det andra. Din uppgift är att sålla bland dessa och avgöra vilka som hjälper ditt företag, och vilka som är en onödig kostnad. Det är extra viktigt i uppstarten av ett företag att låta pengarna gå till de essentiella delarna av verksamheten. Satsa på investeringar!

Tänk långsiktigt!
Det är förmodligen inte så många egenföretagare som tänkt lägga ner sitt företag efter ett par år. Ambitionen måste väl ändå vara att företaget ska vara roligt, lönsamt och verksamt under många år framöver? Men varför ska man i så fall bara planera för den närmaste framtiden? Det ska du givetvis inte. Sätt upp delmål för en längre tidsperiod och sträva efter att uppnå dem. Du kommer med hög sannolikhet behöva justera dem med tiden, men att tänka långsiktigt hjälper dig att ta rätt beslut för dagen.

Ta god hand om dina kunder!
Dina kunder är det viktigaste kugghjulet i ditt företagsmaskineri! Ser du till att dina kunder får mer än de förväntat sig, kan du räkna med att de återkommer och rekommenderar dig för vänner och bekanta. Är de däremot missnöjda, kommer du förmodligen tappa affärer istället.

Kom ihåg att det inte finns några genvägar! 
Till skillnad från dagsnyheter, hittar man nästan enbart framgångshistorier när det kommer till entreprenörskap. Även om det finns mycket att hämta från dessa, får man inte glömma att det är hårt arbete, motivation och framförallt disciplin som är nyckeln till framgång. Det är hur du agerar under de tuffa och tråkigare dagarna som bestämmer hur resultatet blir.

Vi tror att du, med hjälp av dessa tips, kan komma riktigt långt i din företagarkarriär. Vill du veta mer, är vi aldrig mer än ett samtal eller ett mail bort. Lycka till!