Så här gör du för att öka produktiviteten hos dina anställda!

Önskar du att dina medarbetare gav det lilla extra under sin arbetsdag? Vill du minska antalet sjukdagar? Är du osäker på om du kan lita på dina anställda? Vi vet vad du ska göra!

Det korta svaret är ”En glad medarbetare är en lojal medarbetare”! Om kollegorna gillar det de gör och känner sig som hemma under arbetet, tar de sin insats på allvar och blir lojala mot dig som arbetsgivare. När det kommer till dina anställda, bör din högsta prioritet vara att se till att de längtar efter att komma till jobbet. Men hur gör man det?

  • Ha regelbundna medarbetarsamtal där du inkluderar frågor kring deras trivsel samt om de har förbättringspunkter för arbetsplatsen.
  • Team-building! Något som är väldigt viktigt för glada medarbetare, är att du tar dig tid för dem. Några bra aktiviteter för team-building är 5-kamp, matlagningskurs och bowling.
  • Ställ tydliga krav! Om personalen är medvetna om vad du förväntar dig av dem, skiftar fokus från antalet avklarade arbetstimmar till summan utfört arbete.
  • Visa uppskattning för dina anställda och ge dem igenkänning för väl utfört arbete. Det sista du ska göra är att ta dina medarbetare för givet.
  • Vårt viktigaste tips är att sätta upp tydliga mål och klara visioner för verksamheten, så att ni allihop vet varför ni är på jobbet. Låt gärna dina kollegor vara med och ge input. Det blir mycket roligare att jobba som ett lag än att vara ett verktyg för ledaren.

 

Vi vet att du förmodligen har väldigt många bollar i luften. Självklart ligger stort fokus på ekonomin och lönsamheten i bolaget, men glöm inte bort att ta hand om företagets mänskliga kapital!