De 8 enklaste sätten att spara pengar i företaget!

Som företagare har man ofta utgifter åt alla möjliga håll. Drivmedel, kontorsmaterial, försäkringar och löner är bara några få exempel på vart pengarna tar vägen. Men även om många av dessa utgifter känns obetydliga, passar det gamla talesättet ”många bäckar små” väldigt bra in i företagsverkligheten.

Nu ger vi dig tips på hur du kan skära ner på kostnaderna och spara pengar i ditt företag!

Det vore väl inte dumt att ha ännu mer pengar kvar i kassan varje månad? 
Möjligheterna att spara pengar är nästa intill oändliga – om du känner till hur du ska göra.
Innan du sätter igång med att spara pengar, bör du se till att börja i rätt ände, då alla sparknep inte är lika snabba.

Vi rekommenderar att du börjar att se över var din största utgift ligger i nuläget. Att spara 5% på din största utgift är förmodligen mycket bättre än att spara 20% på en liten utgift.

1. Säg upp överflödiga prenumerationer!

Över lag betalar många människor för saker som inte används. Oavsett om det gäller gymkort, datorprogram eller dubbletter, kan det vara smart att se efter om du har tjänster eller produkter som inte ger din verksamhet något värde.

2. Tänk efter före!

Är du helt säker på att du behöver det du tänkt köpa? Och i så fall: Vet du om du fått det bästa priset för varan? Att ta en snabb titt bland andra företag som erbjuder samma eller liknande varor kan resultera i att du sparar en hel del pengar.

3. Utnyttja mängdrabatter!

Vissa varor har en kontinuerlig åtgång. Genom att köpa mer än du behöver för stunden, kan du i många fall få ett bättre pris. Saker som kontorsmaterial, byggmaterial eller något så enkelt som toalettpapper är i många fall smartare att lagra upp. Och inte nog med att du sparar pengar i affären, slipper du åka dit stup i kvarten.

4. Gör en bra deal med dina leverantörer!

Precis som i förra tipset, kan du köpa en större mängd och på så sätt få ett bättre pris. Du kan i många fall även få det uppdelat, så att varorna levereras i en mindre mängd – så du slipper ha ett stort lager.

5. Förhandla! 

Det finns väldigt få varor där priset inte går att förhandla om. Ska du köpa ny dator, försäkring eller telefonabonnemang? Tveka inte att försöka få ner priset!

6. Förebygg oväntade utgifter! 

Många utgifter är sådana som man inte räknat med över huvud taget. De företag som tagit tag i situationen innan den uppstått sparar ofta in stora summor. Det kan handla om områden där vi gärna hjälper dig så som juridik, stölder och bedrägerier, eller att ha försäkringar som faktiskt täcker de behov som just din verksamhet har.

7. Se till att få betalt i tid!

Egentligen sparar du inte pengar, men när pengarna kommer in utan dröjsmål har du mer pengar att röra dig med. Dessutom minskar du risken för kreditförluster om du tar tag i sena betalningar direkt, istället för att låta dem ligga.

8. Ta hjälp! 

På dagens marknad finns många företag vars affärsidé går ut på att hjälpa företag spara pengar. Genom att betala en viss summa till dessa, kan de hjälpa dig spara in den pengen många gånger om.

Det finns så klart många fler sätt för att spara pengar i verksamheten, men vi tycker att man kommer en lång väg med dessa tips. Alltså: se över dina kostnader idag, prioritera vad du ska ta tag i först och ta det steg för steg. Mindre utgifter betyder ju mer vinst!